2020


  Meer foto's  

Deelnemers aan de

Atelier P68 is geopend op afspraak. U kunt ook even aanbellen.

Foto’s Marijke

 Groep F toont kunst aan Kapelaanspad 6

Draadfiguren, objecten van glas en hout en beeldhouwwerken. Sinds vrijdag 30 november fleurt een keur aan kunstwerken het centrum van Venray op. Vijf tweedejaars leerlingen en één afgestudeerde leerling van de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en Zelfontwikkeling van Frouk Riemersma in Zeist tonen hun kunst in de etalage van de leegstaande winkel aan het Kapelaanspad 6.

De expositie is een initiatief van een van de leerlingen, de Venrayse Marie Verhoeven. Zij hoorde van het project van de gemeente Venray om het centrum van de stad levendiger en aantrekkelijker te maken door leegstaande winkelpanden op te vrolijken met kunst. Ze was meteen enthousiast en haar medeleerlingen niet minder.

Na overleg met projectleider Henk van Os en de eigenaar van het winkelpand was het snel geregeld. Vrijdag 30 november streken de kunstenaressen in Venray neer onder de naam Groep F. Als het pand niet eerder verhuurd wordt, blijven hun kunstwerken er tot medio februari 2019 te zien.

Spiegel

De kunst van Groep F is heel gevarieerd. De werken geven daarmee ook een indruk van de kunstopleiding die de zes kunstenaressen volgen. “We leren werken met allerlei materialen. Dat is voor ieder van ons een ontdekkingstocht. Frouk leert ons niet alleen het ambachtelijke werk, het ambacht om met bepaalde materialen te werken, maar ook onze eigen authentieke kunst te maken en te ontdekken. Bij Kunst met een hoofdletter K zegt het kunstwerk iets over de kunstenaar; iets over zijn zieleroerselen. Waarom schep je bepaalde vormen en wat vertellen en leren die vormen mij? Kunst houdt je een spiegel voor. Kunst die uit het hart gemaakt wordt, raakt niet alleen de kunstenaar zelf, maar ook de kijker”, vertelt Marie Verhoeven.

Wisselexpositie

De tentoongestelde kunst is te koop. In de komende weken zullen de kunstwerken gewisseld worden en gaat Groep F ook een keer aan het werk in het winkelpand. Dan zijn bezoekers meer dan welkom. Wie sowieso graag een kijkje in de winkel wil nemen kan contact opnemen met Marie Verhoeven, tel: 06….